Η ομάδα μας

Πάνος Κωνσταντόπουλος
σχεδιαστής γραφημάτων και χαρτών

Γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε γραφιστική στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως μακετίστας στο περιοδικό «Εψιλον» της «Kυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Tο 1996, πέρασε στο τμήμα γραφημάτων της «Ελευθεροτυπίας όπου εργάστηκε έως το 2008. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην τηλεόραση του Αlpha από το 2000 έως το 2007 και εικαστικός σύμβουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το 2001. Έχει σχεδιάσει σειρά χαρτών για ταξιδιωτικά περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Έχει εκδώσει 12 προσωπικά βιβλία. Το 2002 στον διαγωνισμό των ΕΒΓΕ βραβεύθηκε για τα γραφήματά του στην «Ελευθεροτυπία» και για τον σχεδιασμό του λογοτεχνικού περιοδικού «Βιβλιοθήκη». Το 2008 και το 2009 βραβεύθηκε για γραφήματά του στην «Καθημερινή», σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδιασμού εφημερίδων στη Βιέννη (European Newspaper Design Awards). Σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως σχεδιαστής γραφημάτων και χαρτών.

 

Ζωή Κατσιγιάννη
σχεδιάστρια γραφημάτων και χαρτών

Γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1987 και για τα επόμενα 24 χρόνια εργάζεται στο ατελιέ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Αρχικά ασχολήθηκε με το σχεδιασμό σελίδων της εφημερίδας, το στήσιμο των ενθέτων και των περιοδικών της. Αργότερα με την πρώτη σελίδα της εφημερίδας όπου είχε την επιμέλεια για 15 χρόνια. Διδάσκει γραφιστική στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Από το καλοκαίρι του 2006 ασχολείται κυρίως με τα γραφήματα (infographics). Εχει σχεδιάσει εταιρικά και εμπορικά γραφιστικά προϊόντα για ελληνικές εταιρείες, έχει σχοληθεί με την έκδοση καθώς και με τον σχεδιασμό εφημερίδων για δήμους της Αττικής. Το 2010 βραβεύθηκε στα ΕΒΓΕ για γράφημα που δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

 

Δημήτρης Μπατής

Ο Δημήτρης Μπατής είναι γνώστης όλης της γκάμας των προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης και παρουσίασης με έμφαση στα εξής: Αρχιτεκτονικό τρισδιάστατο φωτορεαλισμό στο σχεδιασμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με δυνατότητα πολλαπλών μορφών παρουσίασης. QTVR, δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην αρχιτεκτονική μελέτη ή το σχέδιο. 3D modeling & animation και Graphics Design, με τρισδιάστατο σχεδιασμό, όπου δίνεται η δυνατότητα να απεικονίζεται το σχέδιο, η εικόνα ή η ιδέα με τον βέλτιστο τρόπο, να γίνεται πιο κατανοητό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια το προϊόν, να διορθώνονται πιθανές παραλείψεις, να προβλέπονται αντοχές και «συμπεριφορές», καταλήγοντας με τον ποιοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο στο καλύτερο δυνατόν προϊόν.
www.batisdimitris.gr